fbpx
Сьогодні
08:38 29 Бер 2023

Винищувачі не допоможуть: у Пентагоні вказали, що для України є "головною потребою" на полі бою

На цей момент Україні найбільш потрібні протиповітряна оборона, зброя великої дальності та бронетехніка, водночас як F16 "на цій стадії війни" українцям не допоможуть.

Про це заявив голова Міноборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін під час слухань в сенатському Комітеті з питань збройних сил, цитує Голос Америки.

"Зараз головна потреба українців – це протиповітряна оборона. Це критична необхідність на полі бою. Їм також потрібна зброя великої дальності та бронетехніка.

І ми надаємо їм значний пакет таких можливостей. Ми також навчаємо їх та гарантуємо забезпечення наданого озброєння", підкреслив очільник Пентагону.

Також він звернув увагу і на надання Україні літаків.

"Щодо винищувачів F16, якщо таке рішення буде ухвалене, то для забезпечення цих можливостей знадобиться приблизно 18 місяців. Але це не допоможе українцям на цій стадії війни.

Чи можуть українці отримати винищувачі у майбутньому? Ми всі віримо, що так. Потенційно це можуть бути або F16, або інші літаки четвертого покоління.

Тож ми продовжимо працювати з нашими партнерами, щоб переконатися, що Україна має саме те, що їй потрібно". підкреслив Остін.

Нагадаємо, міністр оборони США вважає, що Україна шляхом значного виснаження російських сил і західної зброї має "дуже хороші шанси" здійснити успішний контрнаступ навесні 2023 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: