fbpx
Сьогодні
Фото 12:58 29 Бер 2023

Викрито групу дітей, які "мінували" будівлі держорганів в Україні: тінейджерами керувала ФСБ рф

Фото: facebook com SecurSerUkraine

Правоохоронці СБУ встановили, що спецслужби російської федерації залучають дітей до фейкових мінувань в Україні. Група тінейджерів причетна до серії анонімних повідомлень про "вибухівку" у Києві та інших регіонах України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на СБУ.

"Найбільше підлітки "мінували" будівлі органів державної влади, а також об'єкти соціальної інфраструктури. У жовтні минулого року вони одночасно повідомили про фейкові мінування 14 місцевих судів", – йдеться в повідомленні.

 

Фото:СБУ

За даними слідства, злочинну діяльність учасників групи дистанційно координували представники російської спецслужби.

Фото: СБУ

"Для цього створили спеціалізовану інтернет-спільноту, до якої регулярно залучали неповнолітніх мешканців різних регіонів України. Саме за вказівками агресора підлітки періодично розсилали на електронні адреси держустанов неправдиві повідомлення про "мінування", – додали в СБУ.

Таким чином ворог намагався розхитувати внутрішню обстановку в Україні. Встановлено, що "розсилку" здійснювали від імені сторонніх осіб та з використанням спеціальних комп'ютерних програм для приховування своєї локації.

У результаті розслідування співробітники СБУ викрили організатора групи. Ним виявився неповнолітній мешканець Чернігівської області.

Правопорушник мав контакти з представником російської спецслужби, який зв'язувався з підлітком через месенджер і ставив йому завдання. Під час обшуку за адресою проживання псевдомінера виявлено мобільний телефон та комп'ютер із доказами протиправної діяльності та комунікації з агресором.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Довідка

Раніше в СБУ заявляли, що за хвилею повідомлень про мінування об'єктів у регіонах України може стояти Росія. А масові псеводмінування націлені на створення напруги та панічних настроїв в українському суспільстві.

Нагадаємо, наприклад, невідомий повідомив про мінування метро та аеропортів в Києві. Також вибухівку шукали в торгових центрах Черкас.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: