fbpx
Сьогодні
13:15 29 Бер 2023

У Верховній Раді працюють над удосконаленням мобілізаційних заходів

Фото: Міноборони

У парламентському комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки розпочали роботу над удосконаленням процедури проведення мобілізації в Україні.

Про це розповів член комітету, представник президента в парламенті Федір Веніславський у коментарі "Укрінформу".

"За результатами засідання оборонного комітету, де були всі керівники найвищого рівня, які відповідають за мобілізаційні заходи, з'ясували, чому виникають такі неправильні ситуації, наприклад, коли військовослужбовець був одразу направлений в зону бойових дій після призову на службу.

Ці питання ми взяли на контроль. Такого точно більше не буде. Винні будуть притягнені до відповідальності", наголосив парламентарій.

Веніславський також додав, що на цей час в профільному парламентському комітеті триває робота над удосконаленням процедури проведення мобілізації.

Як підкреслив нардеп, комітет розробляє законодавчі зміни, які сприятимуть врегулюванню питання видачі повісток військовозобов'язаним внутрішньо переміщеним особам, які наразі вимушено проживають не за місцем постійної реєстрації.

Раніше Веніславський запевняв, що розміщення російської ядерної зброї у Білорусі не призведе до посилення мобілізації в Україні.

Парламентарій також нагадав, що в Україні діє загальна мобілізація. Тому всі військовозобов'язані громадяни можуть бути призвані у разі потреби.

Окрім того, заступниця міністра оборони Ганна Маляр запевнила, що мобілізованих не направляють на передову без належної підготовки, а питання розсилок повісток через "Дію" не обговорюється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: