fbpx
Сьогодні
09:32 29 Бер 2023

У Міндовкіллі розпочали перевірку природоохоронного законодавства на відповідність праву ЄС

Фото: Рубрика

При Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів створили робочу групу, яка проведе первинну оцінку стану імплементації актів права ЄС у сфері захисту довколишнього середовища.

Про це повідомила пресслужба міністерства, пише Рубрика.

Зазначимо, що у лютому цього року прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що уряд для якнайшвидшого початку переговорів про вступ до Європейського Союзу ініціює самоаудит національного законодавства на відповідність європейському.

Відповідно до постанови уряду, міністерства та інші центральні органи виконавчої влади мають до 30 червня 2023 року провести первинну оцінку стану імплементації актів права ЄС та до 30 серпня подати відповідний звіт і пропозиції.

У відомстві повідомили, що постатейно у Міндовкілля планують проаналізувати 1637 актів.

Роботу проводять в рамках масштабної оцінки всього національного законодавства, яку розпочав уряд.

"Це той базис, який необхідний для якісної підготовки України до переговорного процесу (про вступ до ЄС. – Ред.). Адже Україна налаштована вже цьогоріч розпочати переговори про членство у ЄС, а за два роки – бути максимально підготовленою до входження до Євросоюзу", – прокоментував міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Очільник відомства наголосив, що оцінка у сфері довкілля допоможе чітко визначити, на якому етапі на цей час перебуває Україна в імплементації європейського природоохоронного законодавства. А також окреслити напрями, де потрібно посилити та пришвидшити зусилля.

Як відомо, Україна отримала сім рекомендацій від Європейської комісії, які є ключовими для подальшого зближення з ЄС.

Перша оцінка Єврокомісії щодо прогресу України у виконанні "кандидатських критеріїв" буде представлена у травні. До того часу Київ завершить виконання більшості з них.

Нагадаємо, що Україна розраховує розпочати переговори про вступ до ЄС цього року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: