fbpx
Сьогодні
16:28 29 Бер 2023

Рішення для відбудови: грантовий конкурс на розвиток сільського господарства оголосили в Україні, кошти надає ЄС

English version here

Європейський Союз надає гранти для розвитку сільськогосподарської та харчової продукції в Україні

Про це повідомляють на сайті Єврокомісії, пише Рубрика.

У чому проблема?

Війна стала причиною величезних збитків української економіки. Зокрема, за даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO), галузь сільського господарства внаслідок воєнної агресії рф втратила до $6 млрд.

Близько 30% земель сільськогосподарського значення потрапило під окупацію чи у зону активних бойових дій, були знищені посіви, техніка та зерносховища.

Яке рішення?

Ключовою метою цього конкурсу є розробка рішень, які сприяють розвитку сталої системи виробництва сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, стійкої до екологічних та соціальних порушень.

Для досягнення прогресу в цій галузі потрібне нове покоління технологій, обладнання та матеріалів, які базуються на принципах відновлюваного сільського господарства та підтримуються інноваційними технологіями.

Як це працює?

У межах цього конкурсу організатори чекають на пропозиції з новаторськими інноваціями, які призведуть до радикальної трансформації, що виходить за межі сучасного рівня техніки внесення добрив, захисту рослин, зрошення та практики управління ґрунтом.

Зазначають, що рішення мають бути легкими для масштабування та/або тиражування в різних умовах навколишнього середовища.

Конкретні цілі цього конкурсу:

  • розробка та розширення міждисциплінарних рішень для відновного землеробства та здоров'я ґрунту в областях;
  • стійке внесення добрив;
  • захист сільськогосподарських культур за принципами інтегрованої боротьби зі шкідниками з акцентом на механічні/фізичні та біологічні заходи;
  • управління, охорона та відновлення ґрунтів;
  • управління рослинництвом і тваринництвом;
  • нові процеси, матеріали, обладнання, методи управління та мікроорганізми, адаптовані до суворого середовища, потреб адаптації до клімату та дефіциту ресурсів, включаючи диверсифікацію культур, змішані системи землеробства, міжсезонні культури та технології для підвищення адаптації культур до змін клімату.

Фінансування грантового конкурсу – від 500 000 до 17 500 000 євро.

Подати заявку можна на сайті EIC Accelerator.

Останній день подачі заявок – 07 червня 2023 р. 17:00 за брюссельським часом.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: