fbpx
Сьогодні
14:58 29 Бер 2023

Про переговори з Москальковою розповів Лубінець: це спілкування повинно показувати результати

Омбудсмен російської федерації Тетяна Москалькова, попри всі заяви, неохоче веде переговори з українським колегою щодо повернення громадян України з неволі.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"На сьогодні як омбудсман України я веду комунікацію з Уповноваженою з прав людини РФ Тетяною Москальковою. Ми декілька разів піднімали з нею питання депортації дітей. Такий був діалог… Вона та її інституція завжди погоджувались, мовляв, так, давайте співпрацювати, але результату не було", – заявив він.

Він зазначив, що переговори з російським омбудсменом повинно відповідати національним інтересам, а також показувати конкретні результати.

"Тобто це спілкування заради спілкування… Після цього в нас була пауза, вона закінчилась тим, що ми повернули двох українських дітей. За результатами чого у нас було невеличке спілкування, під час якого я наголосив – майбутнє спілкування залежить від конкретних результатів", – сказав Лубінець.

Водночас омбудсмен зазначив, що усі випадки повернення дітей та дорослих індивідуальні. За словами Лубінця, у деяких випадках є сприяння російської сторони, в деяких – немає, натомість є активне перешкоджання цьому процесу.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: