fbpx
Сьогодні
11:34 29 Бер 2023

Переселенців у столиці безкоштовно навчатимуть професії бариста: як працює це рішення

English version here

Благодійний фонд Київ Волонтерський в партнерстві з Octo Tower запускає освітній інтенсив з опанування професії бариста для внутрішньо переміщених осіб.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Близько 13 мільйонів українців покинули свій дім через війну з 24 лютого 2022 року. З них понад п'ять – залишилися в Україні та вимушені жити в новому статусі "внутрішньо переміщених осіб". Здебільшого таким людям доводиться розпочинати заново все: шукати житло, лікарів, школи і садочки для дітей, та найголовніше – заробіток.

Яке рішення?

У квітні Благодійний фонд Київ Волонтерський ініціює безоплатний інтенсив з опанування професії бариста для всіх, хто був змушений змінити місце свого постійного проживання.

"Цей інтенсив ми запроваджуємо, аби поліпшити адаптацію людей до того середовища, в якому вони опинились. На нашу думку, практичні навички з освоєння нової професії дадуть змогу ВПО отримати ширші можливості для працевлаштування в нових реаліях життя", – зазначає проєктна менеджерка майстер-класу Ольга Сало.

Як це працює?

Охочі стати фахівцем в області приготування кави матимуть нагоду прослухати лекції про кавову справу, сервіс та програмне забезпечення з яким працюють заклади, а також пройти триденний практичний інтенсив на базі комплексу Octo Tower з приготування кавових напоїв. Учасники також матимуть змогу відвідати екскурсію в кав'ярню Yellow Place й ознайомитись з усіма процесами обсмажки та виробництва кави.

За результатами успішного проходження інтенсиву, учасники отримають сертифікат та допомогу з працевлаштуванням. Щоб потрапити на навчання слід заповнити форму тут. Після відбору заявок менеджери фонду проведуть співбесіди з кандидатами, за результатами яких до участі в інтенсивні будуть запрошені 15 учасників.

Всі деталі щодо ініціативи будуть висвітлювати на Instagram сторінці Києва Волонтерського. Якщо власники кав'ярень матимуть бажання запросити учасників інтенсиву у свою команду, вони можуть заповнити форму тут.

Довідка

Наприкінці січня Благодійний фонд Київ Волонтерський ініціював перший подібний безоплатний майстер-клас у рамках співпраці з міжнародним фондом "Відродження". Тоді учасники пройшли курс лекцій з основ підприємницької діяльності та відвідали практичне заняття з випікання хліба від шеф-пекаря Leilia bakery Євгена Азарова.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: