fbpx
Сьогодні
11:09 29 Бер 2023

На 92 році пішла з життя легендарна українська гімнастка Дерюгіна

Фото: Укрінформ

Померла легендарна українська гімнастка, заслужений тренер України Альбіна Дерюгіна на 92 році життя.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на НОК України.

"Із сумом сповіщаємо, що на 92-му році життя зупинилося серце легенди світової художньої гімнастики, Героя України, члена Виконкому НОК України, заслуженого тренера України Альбіни Миколаївни Дерюгіної.

Альбіна Дерюгіна прийшла у художню гімнастику на зорі її зародження й вважається основоположницею цього виду спорту в Україні.

Альбіна Дерюгіна

За роки роботи вона виховала не одне покоління гімнасток, які здобували олімпійські нагороди, перемагали на чемпіонатах світу та Європи, примножуючи спортивну славу України", зазначили у повідомленні.

Повідомляють, що вихованки Дерюгіної відомі у всьому світі.

дерюгіна

У НОК відзначають, що школа легендарної гімнастки заклала міцний фундамент і дає змогу виводити на п'єдестал пошани нові таланти України.

Довідка

Альбіна Миколаївна Дерюгіна (16 березня 1932, Макіївка) — український тренер з художньої гімнастики.

Працювала в СДЮШ олімпійського резерву з художньої гімнастики, старший тренер, директор; головний тренер збірної команди України, член виконкому НОК України.

Заслужений тренер України. Заслужений тренер СРСР. Заслужений працівник культури УРСР. Суддя міжнародної категорії. Заслужений працівник фізичної культури й спорту України.

З 1986 року — президент Федерації художньої гімнастики. У Києві Альбіною Дерюгіною була організована школа художньої гімнастики "Школа Дерюгіних", яка набула світової популярності й працює під управлінням Альбіни та Ірини Дерюгіних.

Була нагороджена Орденом княгині Ольги II ст. (11 вересня 2021), мала звання "Герой України" з врученням ордена Держави (2002).

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: