fbpx
Сьогодні
12:09 29 Бер 2023

Міноборони: цивільні лікарні окупованих територій забиті пораненими російськими солдатами

Фото: Reuters

Оскільки лікарні на окупованих загарбниками українських територіях заповнені пораненими російськими солдатами, то місцеві мешканці не можуть отримати медичну допомогу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram заступника міністра оборони Ганни Маляр.

"На тимчасово окупованій території України загострюються проблеми з отриманням цивільним населенням медичної допомоги. Це пов'язано з тим, що російське окупаційне командування розширює практику використання місцевих медичних закладів для лікування виключно російських військовослужбовців", зазначила представниця Міноборони.

Маляр також наголосила, що мешканці навіть не можуть отримати екстрену допомогу.

Заступника міністра оборони розповіла, що минулого тижня загарбники перепрофілювали лікарню в Нововасилівці Запорізької області в російський військовий шпиталь. У ньому вони розмістили понад 200 поранених загарбників.

При цьому російське командування категорично заборонило надавати медичну допомогу цивільним у цій лікарні.

Також окупанти примусово масово направляють цивільних медиків лікувати поранених російських військових, кількість яких постійно зростає.

Нагадаємо, що зенітники українських Повітряних сил на бахмутському напрямку збили бомбардувальник російських загарбників Су-24М.

Окрім того, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 172 300 вояк, лише за минулу добу понад 600 загарбників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: