fbpx
Сьогодні
09:20 28 Бер 2023

Вибухи на "Північних потоках": у Радбезі ООН не підтримали резолюцію рф про розслідування інциденту на газопроводах

За внесену рф резолюцію щодо розслідування вибухів на "Північних потоках" росія не змогла набрати достатню кількість голосів у Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй (РБ ООН).

Про це пише CNN.

Зазначають, що для ухвалення цієї резолюції потрібно було щонайменше дев'ять голосів "за". Проте Сполучені Штати все одно могли б накласти вето, якби захотіли.

Та у виданні повідомляють, що лише три країни проголосували за запропоновану резолюцію, а 12 країн утрималися.

Посол США Роберт Вуд заявив в РБ ООН, що США не мають нічого спільного з атакою на "потоки". Він також поставив під сумнів, чому росія намагається ухвалити резолюцію після того, як більшість членів РБ ООН висловили незгоду з цією ідеєю.

Василь Небензя, посол росії в ООН, заявив, що правда не буде розкрита, і закликав до відповідальності.

Довідка

Нагадаємо, що 8 лютого американський журналіст Сеймур Херш заявив із посиланням на джерело, що вибухи на трубопроводах здійснено за розпорядженням президента США Джо Байдена.

Представники Білого дому і ЦРУ назвали вигадкою.

На початку березня The New York Times опублікувало статтю з посиланням на джерела та дані розвідувальної спільноти.

Там нібито припускають, що за вибухом газопроводів "Північні потоки" в Балтійському морі могли стояти неурядові групи, до яких могли входити росіяни та українці.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не причетна до вибухів, які сталися у вересні на гілках російських газопроводів "Північний потік". Український лідер запропонував проаналізувати, яким гравцям міг бути потрібен такий інформаційний вкид.

Німецький портал t-online повідомив, що за декілька днів до вибухів на газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2" поблизу них перебували російські військові кораблі.

Президент рф володимир путін вважає, що за вибухами на "Північних потоках" стоять спецслужби США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: