Сирський: для захоплення донецького Бахмута росіяни залучили найкращі підрозділи

Завданням українських військових у Бахмуті на Донеччині залишається виснаження ворога та завдати йому великих втрат, бо російські загарбники не полишають спроб захопити місто.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

Командувач підкреслив, що завдяки героїзму і професійності, українські військові утримують фортецю Бахмут всупереч різним термінам та прогнозам.

"Росіяни намагаються сконцентрувати головні свої зусилля на Бахмутському напрямку. Вони не залишають спроб оточити та захопити місто.

Зараз противник кинув всі свої найкращі підрозділи, щоб добитись перемоги. Наша задача – знищити якомога більше ворогів і створити передумови для того, щоб можна було перейти до наступальних дій. Треба поставити крапку по тих підрозділах, які стоять перед вами (перед військами ЗСУ у Бахмут – ред.)", зазначив Сирський.

Командувача Сухопутних військ додав, що під час відвідувань військ він спільно з командирами узгоджує плани, які матимуть реальний результат не на карті, а на полі бою.

Зі слів Сирського, захисники ретельно вивчають вразливості ворога, щоб якнайефективніше застосовувати проти них силу.

"На сьогодні наше головне завдання – виснажити переважаючі сили противника та завдати йому тяжких втрат. Це дасть змогу створити необхідні умови, які сприятимуть звільненню української землі та пришвидшать нашу перемогу", – підсумував Сирський.

Довідка

Раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що на цей момент триває найбільш інтенсивна фаза боїв за Бахмут, ситуація стабільно складна.

Він наголосив, що загарбники зазнають значні втрати в людських ресурсах, озброєнні та військовій техніці, але продовжують вести наступальні дії.

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: за добу на фронті зафіксовано 96 боєзіткнень, найбільше – на Бахмутському та Авдіївському напрямках

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу противника. На… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Білий дім спростував заяви Шойгу про збиття ATACMS російською ППО

Радник Білого дому Джон Кірбі висловив заперечення заявам міністра оборони РФ Сергія Шойгу про начебто… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Експрезидента США Трампа оштрафували на 9 тисяч доларів за дописи в соцмережах

Суддя Нью-Йорка Хуан Мерчан визнав колишнього президента США Дональда Трампа винним у порушенні заборони на… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Зеленський обговорив з Науседою питання повернення з Литви в Україну чоловіків мобілізаційного віку

Президенти Литви Гітанас Науседа та України Володимир Зеленський під час зустрічі у Вільнюсі обговорили питання повернення в… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

В Україні субсидія на неопалювальний сезон для більшості громадян буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям. Проте – навіть… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Перемир’я на Великдень та на період Олімпіади: прогноз речника Повітряних сил ЗСУ Євлаша

Речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш сумнівається у можливості перемир'я на Великдень та… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.