fbpx
Сьогодні
Фото, відео 16:22 28 Бер 2023

Розвідка оприлюднила "начинку" дрона-камікадзе іранського виробництва, яким рф атакувала Україну

Фото: Скріншот

Безпілотники іранського виробництва "Шахед" містять у собі більшість комплектуючих, які виготовлені західними країнами, а купити їх можна на Aliexpress.

Про це розповідає відеосюжет "Радіо свобода".

У відеоролику зазначають, що збити "Шахед" цілком можна зі стрілецької зброї. Прикордонник на відео розповідає, що збив такий безпілотник, що летів на висоті 150 метрів.

Журналіст показує місце, куди після збиття доставили "Шахед-131" і "Шахед-136", щоб вивчити, що всередині.

Український розвідник повідомив, що всередині "Шахеда" зазвичай бойова частина 40-50 кілограм. Найціннішим в безпілотник є CRPA антена, яка повинна протистояти засобам радіоелектронної боротьби.

дрон Шахед

Фото: Скріншот

У розвідці також додали, що всі комплектуючі можна придбати на Aliexpress.

"Розібравши "Шахед", українські фахівці дійшли висновку, що більшість комплектуючих виготовлена західними країнами. І через санкції ці деталі не мали потрапити до Ірану", підкреслили у розвідці.

Окрім того, розвідники наголосили, що вони передають подібні деталі західним партнерам, що б ті через санкції обмежили їх ввезення до Ірану.

дрон Шахед

Фото: Скріншот

Вивчення комплектуючих іранських дронів дозволяє українським військовим шукати кращі способи протидії проти них.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 28 березня українські захисники знищили 14 дронів "Шахед" із 15 запущених російськими військами.

У напрямку Києва ворог випустив 12 безпілотників. У небі над столицею знищили всі ворожі цілі. Проте уламки дрона впали на магазин у Святошинському районі міста.

Під час атаки дронами-камікадзе один із "Шахедів" влучив по приватному підприємству у Дніпрі, внаслідок чого виникла масштабна пожежа, яку вже загасили. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: