fbpx
Сьогодні
10:42 28 Бер 2023

Розвідка Британії вважає, що армія рф у лобових атаках поблизу Авдіївки зазнає великих втрат

У Донецькій області у спробах оточити місто Авдіївка російські загарбники зазнають значних втрат у бронетехніці.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 28 березня.

Британські фахівці зазначають, що останніми днями командування російських військ продовжує приділяти пріоритетну увагу операції з оточення Авдіївки. Проте російські сили досягли лише незначного прогресу ціною великих втрат у бронетехніці.

мапа Авдіївка

Фото: deepstatemap.live

У розвідці Британії припускають, що російський 10-й танковий полк, ймовірно, втратив більшу частину своїх танків під час спроби оточити Авдіївку з півдня.

Зазначають, що полк входить до складу 3-го армійського корпусу, першого великого нового формування, створеного росією для підтримки вторгнення в Україну із серпня 2022 року.

За численними даними з відкритих джерел, 3-й армійський корпус особливо страждає від проблем з недисциплінованістю та низьким моральним духом. Попри ймовірний період навчання в Білорусі, формування, як і раніше, демонструє обмежену боєздатність.

Британські розвідники наголошують, що втрати 10-го танкового полку, швидше за все, в основному пов'язані з тактично хибними лобовими атаками, подібними до інших нещодавніх невдалих російських бронетанкових атак, наприклад, навколо міста Вугледар.

Раніше британська розвідка відзначила тактичну схожість ситуації, яка складається під Авдіївкою, з обороною Бахмута.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: