fbpx
Сьогодні
16:05 28 Бер 2023

Рішення кінцеве, перегляду не підлягає: ексміністра інфраструктури Омеляна Верховний суд України виправдав

Верховний Суд підтвердив виправдальний вирок Вищого антикорупційного суду стосовно колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна у справі про зменшення портових зборів на 20% у 2017 році.

Про це пише Володимир Омелян у Facebook.

Зазначимо, що через що саме через урізання портових зборів ексміністру інкримінували збитки державі у 30,4 млн грн.

"Сьогодні Верховний Суд поставив остаточну крапку в спекуляціях НАБУ! (…)

Рішення кінцеве, перегляду не підлягає, я повністю виправданий обома інстанціями ВАКС і Верховним Судом.

Сподіваюся, в НАБУ вистачить мужності публічно перепросити. А внутрішня перевірка і, незабаром, зовнішній незалежний аудит з'ясують, на виконання чиїх злочинних вказівок детектив займався фабрикацією справи проти мене, а співробітники пресслужби очорнювали моє ім'я", написав Омелян у повідомленні.

Також Омелян розкритикував антикорупційні органи і висловив сподівання, що в НАБУ проведуть незалежний аудит з приводу його справи.

Довідка

За версією слідства, Омелян у грудні 2017 року підписав наказ про зменшення всіх портових зборів (крім маякового) на 20%.

Проте один із цих зборів (адміністративний) є дохідною частиною бюджету, тому змінити його розмір могла тільки Верховна Рада, а не міністр.

Через дії Омеляна бюджет нібито недоотримав 30,5 млн гривень. Сам Омелян пояснював, що Мінінфраструктури зменшило портові збори, оскільки виконувало рішення уряду.

Це вже друге розслідування щодо Омеляна. Перше стосувалося незаконного збагачення й декларування неправдивої інформації. Але справу закрили наприкінці літа через закінчення строків давності притягнення до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: