fbpx
Сьогодні
09:32 28 Бер 2023

Гуменюк про ракетну атаку: російські загарбники роблять ставку на авіацію

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

Зараз окупанти, зокрема на півдні, більше використовують для атак авіацію, проте російська армія може завдати по Україні й точкові ракетні удари.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на речницю Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

Спікер ОК "Південь" зазначила, що на цей час погода на півдні погіршується. Через це загарбники вимушені зменшувати корабельне угруповування у Чорному морі.

Гуменюк наголосила, що в акваторії на бойовому чергуванні перебуває сім кораблів рф, серед яких один підводний ракетоносій з 4 "Калібрами".

"Це говорить про те, що ракетний удар ймовірний, але не може бути такого масованого ракетного удару або готовності до якоїсь надзвичайної ракетної атаки. Можуть бути застосовані точкові удари", підкреслила речниця.

Гуменюк зазначила, що останніми днями російські загарбники на півдні змінили тактику ракетного терору та більше використовують авіацію для завдання ударів.

"Більші ставки наразі на авіацію, ніж на морські ракетоносії. За аналізом попередніх двох діб, ми бачимо, що ворог активізував на нашому південному напрямку, зокрема у Херсонській області, в районі Берислава, активізував використання авіації і керованих авіаційних бомб", – сказала Гуменюк.

Речниця додала, що є позитивні результати роботи ППО, тому захисники неба можуть збивати авіаційні ракети.

Як писала Рубрика, у ніч на 28 березня українські захисники знищили 14 дронів "Шахед" із 15 запущених російськими військами.

Під час атаки дронами-камікадзе один із "Шахедів" влучив по приватному підприємству у Дніпрі, внаслідок чого виникла масштабна пожежа, яку вже загасили. 

У напрямку Києва ворог випустив 12 безпілотників. У небі над столицею знищили всі ворожі цілі. Проте уламки дрона впали на магазин у Святошинському районі міста.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: