fbpx
Сьогодні
10:05 28 Бер 2023

Електронний кабінет захисника: у столиці створюють сервіс допомоги щодо послуг для військовослужбовців та ветеранів

English version here

Фото: Фейсбук / Марина Хонда

Послуги, гарантовані містом зможуть отримати військовослужбовці та ветерани через сервіс "електронний кабінет захисника", який планують створити у Києві.

Про це пише Рубрика, посилаючись на КМДА.

Зазначають, що сервіс розробляє Департамент інформаційно-комунікаційних технологій у співпраці з департаментами освіти і науки, соціальної політики, культури, охорони здоров'я, молоді та спорту, а також Київським міським центром допомоги учасникам АТО.

Як повідомляють, такий електронний кабінет працюватиме за принципом "єдиного вікна". Це значить, що через нього користувачі зможуть взаємодіяти з міськими установами без додаткових реєстрацій.

Наразі вже оцифрували понад 160 послуг.

"Робота над наповненням сервісу триває. Сподіваюся, що найближчим часом він запрацює у тестовому режимі", написала заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Нагадаємо, що військово-лікарську комісію хочуть цифровізувати. Це спростить доступ до лікування пораненим військовим. Наразі бійцям потрібно збирати паперові документи у різних інституціях, щоб підтвердити поранення й отримати експертний висновок від комісії.

У Мінцифри хочуть запровадити електронний документообіг між військовими закладами, а також можливість реабілітації поряд із місцем проживання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: