fbpx
Сьогодні
15:55 28 Бер 2023

Екорішення: у Києві на фестивалі інноваційних проєктів здобув перемогу тепловий котел-утилізатор

English version here

Фото: latifundist.com

Тепловий котел "Алігатор", який працює на твердих побутових відходах став переможцем на фестивалі інноваційних проєктів Sikorsky Challenge 2022, який відбувся у Києві.

Про це пише STARTUP SCHOOL.

У чому проблема?

Екологічна свідомість людства — необхідність в умовах життя, праці та виробництва: не всі природні ресурси будуть служити людині вічно.

Окрім цього, шкідливі викиди у навколишнє середовище безпосередньо впливають на те, з якими проблемами дістанеться Земля нашим нащадкам.

Тому кожен крок сучасної людини як споживача вимагає осмисленості, заснованої на перспективному погляді в майбутнє.

Яке рішення?

Сучасні твердопаливні котли нагрівають теплоносій за допомогою відновлюваних ресурсів та продуктів деревної переробки – паливними блоками, пелетами та дровами.

Така система допоможе зробити будинок практично автономним, і одночасно знизити споживання ресурсів із корисних копалин.

Тепловий котел "Алігатор" переміг в номінації "Інфраструктура та промисловий хайтек" та отримав від програми GIST стипендію на розвиток у розмірі 5000$.

котел Алігтор фестиваль іновацій

Як це працює?

"Алігатор" – це водогрійний котел-утилізатор, що дозволяє екологічно утилізувати сміття та отримати дешеву теплову енергію.

Він працює як на традиційному паливі (вугілля, торф, дрова), так і на горючих твердих побутових та промислових відходах (гума, пластмаса, шкіра, текстиль).

Висока температура газифікації та спалювання гарантує повну деструкцію та знезараження застосованого палива.

Конструкція котла дозволяє використовувати паливо будь-якої фракції, навіть автомобільні шини відповідного діаметру. Викиди при цьому відповідають європейським нормам, зазначають у блозі стартап-школи Sikorsky Challenge.

Сертифікат Алігатора, фестиваль інновацій

Потенційними споживачами утилізаційного комплексу можуть бути :

  • Підприємства, які мають власні горючі відходи
  • Підприємства з великими енерговитратами
  • Енергогенеруючі підприємства
  • Громади, що зацікавлені у екологічному стані довкілля

Енергію, отриману від спалювання відходів, можуть використовувати для забезпечення гарячою водою багатоквартирних будинків. Собівартість 1 КВт теплової енергії становить від 1,2 грн до 0,1 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: