fbpx
Сьогодні
14:59 27 Бер 2023

Стефанчук закликав Британію підтримати заявку України на членство в НАТО

English version here

Photo: Ruslan Stefanchuk/ Facebook

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час виступу перед членами палати громад і палати лордів парламенту Великої Британії закликав підтримати заявку України на членство в НАТО.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

Український спікер підкреслив, що Велика Британія продемонструвала унікальність своєї ролі у підтримці України.

"Велика Британія першою у Європі надала Україні летальну зброю. Надала нам свої танки. Почала тренувати наших військових. І це величезний внесок у наш супротив ворогу", – заявив Стефанчук.

Водночас він наголосив, що потрібно "рухатися далі".

"​Україна має отримати літаки та ракети середньої дальності. Це потрібно для перемоги на полі бою", – зауважив Голова ВР.

Він також акцентував на низці важливих для України речах. Зокрема, йдеться про підтримку Формули миру Президента Володимира Зеленського, юридичний та політичний тиск на агресора (санкції, міжнародна ізоляція рф та створення спецтрибуналу за злочин агресії), відновлення України, а також членство в НАТО.

"Закликав Велику Британію стати частиною консенсусу щодо підтримки нашої заявки та почати планувати приєднання України до НАТО вже зараз", – зазначив Голова ВР.

Довідка

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук 27-28 березня здійснює офіційний візит у Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: