fbpx
Сьогодні
09:41 27 Бер 2023

По всій Німеччині майже повністю зупинився транспорт через страйк

Транспортники Німеччини проводять 27 березня загальнонаціональний страйк, ініційований профспілками, що призвело до скасування авіарейсів, зупинки руху поїздів та іншого транспорту в низці земель.

Страйкарі вимагають збільшення зарплати працівників громадського транспорту на 10,5 відсотка (близько 500 євро), повідомляє Укрінформ.

«На знак протесту проти недостатніх пропозицій у колективних переговорах для приблизно 2,5 млн працівників федеральних і місцевих органів влади, а також для працівників компаній Deutsche Bahn AG члени профспілок DGB mobility Verdi та EVG спільно припинять роботу 27 березня. По всій країні будуть суттєві обмеження в транспортній інфраструктурі», – попереджали керівники профспілок.

Зокрема, профспілка залізничників і транспортників (EVG) закликала не виходити в понеділок на роботу майже 230 тисяч працівників близько 50 компаній. Залізничний рух майже повністю зупинився у Німеччині.

Профспілка Verdi, яка представляє працівників міського громадського транспорту, оголосила акцію у федеральних землях Гессен, Північний Рейн-Вестфалія, Баден-Вюртемберг, Саксонія, Нижня Саксонія, Рейнланд-Пфальц і значній частині Баварії. Там не вийшли на маршрути автобуси, трамваї, не працює метро.

Крім того, скасовано практично всі рейси в аеропортах Гамбурга, Ганновера, Дортмунда, Дрездена, Дюссельдорфа, Лейпцига, Мюнхена, Нюрнберга, Франкфурта-на-Майні, Штутгарта, а також аеропорту "Кельн/Бонн". Аеропорт Берліна продовжує роботу, але виліт літаків у ці міста скасовано. За даними асоціації аеропортів ADV, це створило проблеми для близько 380 тисяч пасажирів.

Окрім того, у деяких місцях не працюють люди у портах і на автобанах.

Цілодобовий страйк має закінчитися опівночі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: