fbpx
Сьогодні
19:59 27 Бер 2023

На Київщині змінюють години роботи "Пунктів незламності": що відомо

У Київській ОВА ухвалили рішення перевести "Пункти незламності" в області з режиму цілодобового функціонування в режим готовності до термінового відновлення роботи.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Тепер "Пункти незламності" не працюватимуть цілодобово, але в разі екстрених відключень електроенергії, порушення роботи критичної інфраструктури або іншої надзвичайної ситуації вони мають відновити роботу протягом 1-2 годин.

"Пункти незламності", що створені в адмінбудівлях, продовжать працювати в робочі години. Там, як запевняють в ОВА, люди в разі потреби зможуть отримати доступ до інтернету та підзарядити мобільні пристрої.

В ОВА також зазначили, що в кожній територіальній громаді Київщини має функціонувати щонайменше 1 такий центр підтримки незалежно від кількості відвідувачів. У великих громадах кількість пунктів може бути збільшена.

Через масовані атаки росіян на критичну інфраструктуру в Київській області облаштували 433 "Пункти незламності". З них 60 локацій розгорнула Державна служба з надзвичайних ситуацій, а 85 — створив бізнес.

"Пункти незламності функціонували цілодобово та безкоштовно. У них, попри відключення електроенергії, люди могли погрітися, підзарядити гаджети, скористатися мобільним зв'язком та інтернетом. Більшість Пунктів забезпечені генераторами, мають запаси води та їжі, засоби особистої гігієни тощо", — стверджує ОВА.

Довідка

"Пункти незламності" розгорнули і в інших областях України. Розташування їх усіх можна дізнатися тут. Також для пошуку "Пунктів незламності" в Україні запустили спеціальний Telegram-бот.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: