fbpx
Сьогодні
Фото 15:44 26 Бер 2023

Зеленський подякував нацгвардійцям за службу та сталевий характер з нагоди річниці військового формування

Фото: Телеграм/ Zelenskiy / Official{:en]Photo: Telegram/Zelenskyi Official

Президент Володимир Зеленський привітав військових з нагоди 9-ї річниці створення Національної гвардії України та подякував нацгвардійцям за службу й сталевий характер.

Про це Глава держави написав у Телеграмі. інформує Рубрика.

"Національна гвардія України стала одним із ключових елементів загальної системи захисту нашої держави, який не дає ворогу здолати Україну", зазанчив Зеленський.

Український лідер підкреслив, що із перших хвилин 24 лютого 2022 року та протягом років війни на сході України нацгвардійці проявляють справжню українську силу. Вони роблять усе, щоб держава вистояла.

Нацгвардія

Фото: Телеграм/ Zelenskiy / Official

"Дякую вам за службу і сталевий характер!", – наголосив Зеленський.

Своєю чергою голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив:

"Сьогодні професійне свято відзначають військовослужбовці та працівники Національної гвардії України. Я вітаю кожного та кожну, хто в цей складний для нашої країни час з честю несе нелегку службу. Забезпечує спокій та безпеку громадян.

Стоїть на захисті важливих державних об'єктів, пліч-о-пліч із ЗСУ боронить нашу землю, знищує ворога, б'ється на найскладніших ділянках фронту та наближає нашу Перемогу".

Нацгвардія

Фото: Телеграм/ Zelenskiy / Official

Він також подякував нацгвардійцям за службу в ім'я України.

Довідка

В Україні 26 березня відзначають День Національної гвардії.

Національна гвардія України як самостійна силова структура існувала з 1991 по 2000 рік. Згодом у зв'язку з загостренням ситуації в Криму та у східних регіонах України було прийняте рішення відновити Національну гвардію.

13 березня 2014 року Верховна Рада ухвалила Закон "Про Національну гвардію України". Згідно нього ця структура – військове формування з правоохоронними функціями. Базою для формування особового складу НГУ стали підрозділи Внутрішніх військ, а також добровольці.

Нацгвардія

Фото: Телеграм/ Zelenskiy / Official

Уже з квітня 2014 року особовий склад Нацгвардії у взаємодії зі Збройними силами України брав участь в Антитерористичній операції.

Свято ж встановлено згідно з Указом Президента від 18 березня 2015 року "враховуючи значення та роль Національної гвардії України у виконанні завдань із забезпечення державної безпеки та оборони держави, захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку".

Нині в умовах повномасштабної війни нацгвардійці боронять цілісність і незалежність України, даючи гідну відсіч ворогу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: