fbpx
Сьогодні
08:59 26 Бер 2023

У Міноборони США запевнили, що немає жодних ознак щодо застосування росією ядерної зброї

English version here

У Пентагоні вважають що немає жодних ознак, які б вказували на те, що росія готується застосувати ядерну зброю на тлі заяви диктатора країни-агресорки володимира путіна про те, що Москва і Мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі.

Про це пише Reuters.

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів підкреслили, що бачили повідомлення про заяву росії та будуть надалі стежити за цією ситуацією.

"Ми не бачимо жодних причин для коригування нашої власної стратегічної ядерної позиції, а також жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю. Ми залишаємося відданими колективній обороні альянсу НАТО",  заявили у Пентагоні.

Нагадаємо, заступник голови Радбезу росії Дмитро Медведєв заявив, що загроза ядерного конфлікту зросла, а поставки зброї в Україну наближають "ядерний апокаліпсис".

Як писала Рубрика, росія має намір розмістити на території білорусі тактичну ядерну зброю.

За словами путіна, приводом для цього стало рішення Великої Британії передати Україні снаряди зі збідненим ураном.

"Але навіть поза контекстом цих подій олександр григорович лукашенко давно порушує питання про розміщення на території білорусі російської тактичної ядерної зброї", – сказав путін.

Довідка

Нагадаємо, що 21 березня заступниця міністра оборони Великої Британії Аннабель Голді повідомила, що країна, окрім танків, надасть Україні снаряди, що містять збіднений уран.

В уряді рф заявили, що дії Лондона підривають стратегічну стабільність у всьому світі, а путін ствердив, буцімто "Захід вирішив воювати з Росією до останнього українця не на словах, а на ділі".

У міністерстві оборони Сполученого Королівства ствердили, що путін вдається до навмисної дезінформації. Він публічно критикує рішення відправити в Україну боєприпаси зі збідненим ураном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: