fbpx
Сьогодні
17:45 26 Бер 2023

У Херсонській області двоє мирних мешканців підірвалися на вибухівці: важкі поранення

Фото: Facebook.com/kh.ukravtodor

На Херсонщині у Високопільській громаді на російській вибухівці підірвалися двоє місцевих жителів.  Люди отримали важкі поранення.

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації, пише Рубрика

У полі поблизу села Іванівка двоє чоловіків віком 24 та 18 років натрапили на російську міну — вона здетонувала. Через вибух місцеві жителі отримали тяжкі поранення.

За даними ОВА, один постраждалий втратив обидві ноги, інший отримав поранення грудної клітки та мінно-вибухові травми. Обох госпіталізували до лікарні у Кривому Розі.

"Це пʼятий випадок підриву мирних людей на російській вибухівці тільки за цей тиждень. Лише за сім днів міни, залишені росіянами, забрали життя одного жителя Херсонщини, ще 5 — поранені", — зазначили там.

В ОВА наголошують, що мінна небезпека на Херсонщині залишається вкрай високою. Відвідувати території, які ще не обстежили сапери, — небезпечно.

Рятувальники попереджають, що нерозірвані снаряди можуть бути в покинутих будинках, просто неба, на полях, у лісах, на узбіччях доріг, дитячих майданчиках.

Якщо ви виявили вибухонебезпечний або підозрілий предмет, не торкайтеся його, відійдіть принаймні на 100 метрів. Позначте місце палицею, одягом, камінням тощо. Попередьте інших людей поруч та повідомте про знахідку за номерами: 101 — ДСНС, 102 — поліція.

На сайті ДСНС можна знайти, який вигляд мають найпоширеніші вибухонебезпечні предмети.

Довідка

У ДСНС України повідомляли, що приблизно 30% території України (близько 180 тисяч км²) було заміновано внаслідок російського вторгнення — це більш як дві території Австрії або п'ять територій Молдови.

Зокрема, на деокупованих територіях Херсонщини розмінуванню підлягають близько 7 тисяч кілометрів квадратних.

На повне розмінування України піде від 5 до 10 років. Ідеться про гуманітарне розмінування, яке, на відміну від оперативного та бойового, передбачає комплексний огляд усієї території, де тривали бойові дії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: