fbpx
Сьогодні
15:06 26 Бер 2023

Рішення для відбудови: 183 тонни енергетичного обладнання Україні загалом передала Франція

English version here

Фото: Телеграм/Міненерго

22 вантажі енергетичного обладнання як гуманітарної допомоги загальною вагою 183 тонни з серпня 2022 року Франція відправила Україні.

Про це повідомило Міністерство енергетики України у неділю, пише "Європейська правда".

У чому проблема?

Росія, починаючи з жовтня 2022 року влаштовує ракетні та безпілотні атаки на об'єкти критичної інфраструктури в Україні.

Чергова масована російська ракетна атака на українські регіони була 9 березня. Так, наприклад у Запорізькій області під час цієї ракетної атаки загарбники випустили 5 ракет по одному з об'єктів критичної інфраструктури.

Фото: Телеграм/Міненерго

А в Житомирській області російські обстріли пошкодили обладнання, яке відремонтували після попередніх трьох терористичних атак.

Яке рішення?

У березні цього року з Франції надійшли 1389 конвекторів та 11 генераторів, їх надала французька громадська організація "Електрики без кордонів".

Окрім того, серед обладнання, яке передала Франція – генератори різної потужності, автоматичні вимикачі, спецодяг, роз'єднувачі, освітлювальні прилади, хімічна продукція, газове обладнання, необхідне для проведення ремонтних робіт.

Як це працює?

Міністр енергетики Герман Галущенко подякував Франції за допомогу енергетичному сектору України.

"Отримане обладнання використовують для якнайшвидшого відновлення електро- та газопостачання тисячам українських родин. Це внесок наших французьких партнерів не тільки у відновлення української енергосистеми, але і в енергетичну безпеку Європи", – наголосив Герман Галущенко.

Фото: Телеграм/Міненерго

Нагадаємо, понад торік 16 березня українська та європейська енергосистеми об'єдналися, завдяки чому вибили з рук рф козир для енергетичного шантажу.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: