fbpx
Сьогодні
09:13 26 Бер 2023

Після перемовин з Китаєм уряд Гондурасу припинив дипломатичні відносини з Тайванем

Фото Reuters

Десятилітні дипломатичні відносини з Тайванем вирішив припинити Гондурас на користь більш тісного їхнього встановлення з Китаєм.

Про це пишуть у Reuters.

Як зазначили у виданні, розірвання відносин з Тайванем було довгоочікуваним. Це сталося після того, як минулого тижня міністр закордонних справ Гондурасу відвідав Китай, щоб створити відносини з КНР.

"Уряд Гондурасу визнає існування лише одного Китаю. Уряд Китаю – єдиний законний уряд, який представляє весь Китай. Тайвань є невіднятною частиною Китаю", повідомили у Міністерстві закордонних справ Гондурасу.

Своєю чергою президент Сіомара Кастро заявила, що її уряд почне налагоджувати відносини з Пекіном.

У виданні також зазначили, що Китай встановив дипломатичні відносини з Гондурасом у неділю після того, як ця центральноамериканська країна розірвала свої десятилітні відносини з Тайванем.

"Китай заявляє, що демократично керований Тайвань є його власною територією, яка не має права на міждержавні зв'язки, і цю позицію Тайбей рішуче відкидає. Китай вимагає, щоб країни, з якими він має зв'язки, визнали його позицію", наголосили журналісти.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву розкритикував спроби Китаю представити себе як "миротворця" для закінчення війни в Україні, в той час, як "погрожує війною" Тайбею.

"Китай погрожує війною проти Тайваню та інших, але хоче запропонувати "мирний план" Росії, яка ініціювала війну проти України. Ми не ідіоти. Хочете миру? Обидва автократи повинні негайно припинити свої погрози, агресію та експансіонізм", – наголосив Джозеф Ву.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: