fbpx
Сьогодні
09:54 26 Бер 2023

На Херсонщині окупанти планують викрасти тварин із заповідника "Асканія-Нова"

English version here

Російсько-окупаційні війська готуються до вивезення тварин із біосферного заповідника "Асканія-Нова", що на цей момент перебуває в окупації на Херсонщині.

Про це в ефірі Громадського радіо сказав Сергій Данилов, заступник директора Центру близькосхідних досліджень.

Науковець вважає, що загарбники тривалий час обходили заповідник і досить довго там ще працювала українська адміністрація.

Значення "Асканії-Нової" для росіян зросло після звільнення Силами оборони України правого берега Херсонщини. Адже на лівому відповідно зросла концентрація окупаційних військ.

"Зараз у них очевидно дійшли руки до комплексу і вони будують нові плани на "Асканію-Нову". Назагал озвучують, що у планах "розвиток туризму". Однак наскільки мені видається, з деяких їхніх рухів, то насправді вони готують викрадення тварин з "Асканії-Нової" і знищення парку заповідника, і інституту. Тобто вони хочуть просто пограбувати заповідник", — розповів Данилов.

Нагадаємо, що російські агресори зареєстрували в державному реєстрі юридичних осіб рф розташований в Каховському районі на окупованій Херсонщині біосферний заповідник "Асканія-Нова".

Окрім того, призначили свого директора росіянина Дмитра Мещерякова.

Про це українські співробітники заповідника дізналися 20 березня під час візиту до них гауляйтера області Володимира Сальдо та представника адміністрації президента рф Сєргєя Кірієнка. Новий "директор" уже встиг заявити, що збирається "розвивати" на заповідній території туризм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: