fbpx
Сьогодні
22:21 25 Бер 2023

Зеленський заявив, що цього тижня Україна стала міцнішою, а ворог ще більш ізольованим

Президент Володимир Зеленський наголошує, що цього тижня Україна стала міцнішою, а ворог – іще більш ізольованим та безнадійним.

Про це йдеться у вечірньому зверненні президента.

"Майже завершився ще один тиждень оборони, ще один тиждень, коли Україна стала міцнішою. І коли ворог став іще більш ізольованим, іще більш безнадійним", – сказав Зеленський.

Зеленський нагадав, що за цей тиждень Україна отримала рішення про нові пакети оборонної підтримки – від Сполучених Штатів, Литви, Фінляндії, Німеччини. Крім того, шведський парламент затвердив 11-й пакет оборонної підтримки України. Також є безпековий пакет і "сильні домовленості" з Японією. Також півтора мільярди євро макрофіну від ЄС уже надійшли на рахунки Національного банку. Уряд Хорватії прийняв програму щодо лікування та реабілітації українських поранених воїнів.

Крім того, цього тижня Греція приєдналася до групи партнерів, що працюють над створенням спецтрибуналу, а Ісландія визнала Голодомор геноцидом українського народу.

"Крок за кроком робимо все можливе і всюди, щоб російський реваншизм програв у кожному з елементів своєї агресії проти України та свободи народів загалом. росія має програти на полі бою, в економіці, в міжнародних відносинах, у своїх намаганнях підмінити історичну правду якимись імперськими міфами. Кремль прогрАє в своїх намаганнях поневолити наших людей. Саме повномасштабний програш росії буде надійною гарантією від нових агресій та криз", – сказав президент.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: