fbpx
Сьогодні
11:30 25 Бер 2023

В Україні на війні загинув поляк, який був командиром взводу Інтернаціонального легіону

Фото: З відкритих джерел

В Україні під час бою загинув ще один польський громадянин, командир взводу Інтернаціонального легіону.

Про це написав міністр канцелярії Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик у Twitter.

Чиновник повідомив, що ще один громадянин Польщі, який воював проти росії як український солдат, загинув у п'ятницю. Окрім того, він додав, що двоє, які були поранені кілька днів тому, все ще перебувають у важкому стані.

"На жаль, це не найкращий час. Сьогодні загинув ще один український солдат – громадянин Польщі, а двоє – поранені кілька днів тому – досі перебувають у важкому стані", зазначив Дворчик.

Кореспондент Polsat News в Україні Матеуш Лаховський своєю чергою повідомив, що "у п'ятницю Міхал – командир взводу Інтернаціонального легіону – загинув у бою".

"Він воював проти російського вторгнення з квітня минулого року. Він боровся за свободу України і безпеку Польщі – він говорив про це багато разів. Його контракт закінчувався через місяць, і він хотів повернутися на батьківщину і знову служити в польській армії" – додав він.

Лаховський розповів, що місяць тому президент Володимир Зеленський нагородив загиблого поляка орденом "За мужність".

"Коли він був поранений кілька місяців тому, він зміг відпочити і залишитися вдома на Різдво. Але на Різдво він вже був на фронті зі своїми солдатами", підкреслив він.

Як писала Рубрика, 24 березня також стало відомо, що під Бахмутом загинув французький доброволець Кевін Давід, який воював за Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: