fbpx
Сьогодні
09:02 25 Бер 2023

В ISW припускають, що інформація щодо можливого українського контрнаступу у рф викликає "значне занепокоєння"

English version here

Російський інформаційний простір "зі значним занепокоєнням" реагує на повідомлення про сповільнення російських операцій та можливий контрнаступ Збройних сил України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики помітили, що у інформаційному просторі рф все частіше лунають повідомлення про підготовку можливого українського контрнаступу.

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив 24 березня, що росії відомо про підготовку українського контрнаступу. Він наголосив, що генштаб країни-агресорки готує рішення та заходи реагування на це.

Аналітики зробили висновок, що так званий "великий" російський весняний наступ, схоже, "наближається до кульмінації, і російський інформаційний простір реагує на уповільнення російських операцій і можливість України перехопити ініціативу зі значним занепокоєнням".

"Російському військовому командуванню необхідно буде перекинути значну кількість сил на фронт, щоб або запобігти кульмінації, або розпочати нові наступальні операції.

І малоймовірно, що такі сили існують у достатньому обсязі для того, щоб зробити і те, і інше", підкреслили в огляді інституту.

Основні висновки ISW за 24 березня:

  • Окупаційний голова Криму Сергій Аксьонов, за повідомленнями, створив в окупованому Криму приватну військову компанію, пов'язану з "Вагнером".
  • Деякі російські блогери розкритикували військове командування рф за те, що воно продовжує наступати на Вугледар неефективними лобовими атаками у стилі "людської хвилі".
  • Президент росії володимир путін провів зустріч з Радою безпеки, щоб показати себе справжнім і ефективним лідером воєнного часу.
  • Російські війська провели обмежені атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна.
  • Також вони досягли успіхів у Бахмуті та його околицях і  здійснили наземні атаки в районі Авдіївки-Донецька.
  • Генеральний штаб України виправив свою заяву від 23 березня про те, що російські війська відійшли з Нової Каховки в окупованій Херсонській області.
  • Російська окупаційна влада оголосила про створення проросійського мілітаристського молодіжного руху, спрямованого на "промивання мізків" дітям.
  • Міністерство оборони Великобританії повідомило 24 березня, що щонайменше 1000 російських військовослужбовців, які проходили підготовку на 230-му загальновійськовому Обузько-Лесновському полігоні в Бресті, Білорусь, передислокувалися до росії.

Нагадаємо, що минулої доби, 24 березня, українські Сили оборони вдарили по 21 району зосередження загарбників, приземлили російські дрони, гелікоптер та знищили артилерійський підрозділ ворога.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: