fbpx
Сьогодні
10:01 25 Бер 2023

У Мінцифри планують встановити в Україні середню швидкість мобільного інтернету: навіщо це рішення

Середню швидкість мобільного інтернету в Україні щонайменше 2 Мбіт/сек. хоче встановити Міністерство цифрової трансформації.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише Рубрика.

У чому проблема?

Федоров наголосив, що швидкість є одним із показників, який оператори використовують як конкурентну перевагу. Проте на цей час законодавство не передбачає такого показника.

"Через це надалі держава не зможе перевіряти, чи дійсно усюди достатня швидкість завантаження", пояснив міністр.

Яке рішення?

"Зараз готуємо зміни до законодавства. Це дозволить державі контролювати швидкість. А вам — тестувати її та впливати на якість мобільного інтернету", зазанчив очільник міністерства.

Федоров вважає, що в Україні потрібно встановити середню швидкість мобільного інтернету і це щонайменше 2 Мбіт/сек.

Як це працює?

Очільник відомства пояснив, такої швидкості достатньо, щоб у дорозі проводити зі смартфона дзвінки через програму Zoom чи публікувати відео в Instagram та обмінюватися файлами без Wi-Fi.

"Така швидкість повинна бути в усіх населених пунктах та на дорогах, де є мобільний звʼязок. У містах фактичний показник значно вищий, а от у деяких селах — навпаки, через меншу кількість базових станцій", резюмував міністр.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: