fbpx
Сьогодні
11:13 25 Бер 2023

У британській розвідці вважають, що після непереконливих спроб наступу росія повертається до оборонного плану

Фото: Головне управління розвідки Міноборони України

Після того як наступальні спроби не принесли армії рф переконливих результатів, для стабілізації лінії фронту росія прагне повернутися до оборонного оперативного плану.

Про це, як пише Рубрика, йде мова у огляді розвідки Міноборони Британії станом на 25 березня.

Як повідомляють у британському відомстві, штурм російськими військами міста Бахмут на Донбасі значною мірою зупинився. Разом з виснаженням військ росії зростає також і напруженість між міноборони та "вагнерівцями".

"Ситуація в Росії також, ймовірно, погіршилася через напруженість у відносинах між Міністерством оборони Росії та групою Вагнера, які надають війська в цьому секторі", відзначають у Міноборони Британії.

Британські фахівці зазначають, що українська сторона в ході оборони також зазнала великих втрат.

У розвідці вважають, що росія, ймовірно, змістила свій фокус на Авдіївку, що на південь від Бахмута, а також на Сватово-Кремінський напрямок. Такі дії рашистів можуть говорити, що вони переходять до більш оборонної схеми після безрезультатних спроб наступу.

"Це свідчить про загальне повернення до більш оборонного оперативного плану після непереконливих результатів спроб Росії провести загальний наступ з січня 2023 року" – резюмували в огляді.

Раніше розвідка Британії повідомляла, що російські сили дещо покращили своє становище під Кремінною, але загалом більше орієнтуються на оборону, аніж наступ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: