fbpx
Сьогодні
22:32 25 Бер 2023

путін вважає, що за вибухами на "Північних потоках" стоять США

Фото: Getty Images

Президент рф володимир путін вважає, що за вибухами на "Північних потоках" стоять спецслужби США.

Про це заявив путін в інтерв'ю програмі "москва. кремль. путін", повідомляє Інтерфакс.

"Американський журналіст, який став доволі відомим зараз у світі, провів таке розслідування і дійшов, як відомо, висновку про те, що цей вибух на газопроводах був організований спецслужбами США. Я повністю згоден з такими висновками", – сказав він.

Також президент рф заявив, що росія після запитів до ООН, пов'язаних із виявленням на стику труб "Північного потоку" маячка, отримала відповідь, що цей предмет безпечний, і москві відмовили в участі в розслідуванні.

Довідка

8 лютого американський журналіст Сеймур Херш заявив із посиланням на джерело, що вибухи на трубопроводах здійснено за розпорядженням президента США Джо Байдена. Представники Білого дому і ЦРУ назвали вигадкою повідомлення про те, що керівництво країни нібито розпорядилося організувати вибухи на газопроводах.

На початку березня The New York Times опублікувало статтю з посиланням на джерела та дані розвідувальної спільноти. Там нібито припускають, що за вибухом газопроводів "Північні потоки" в Балтійському морі могли стояти неурядові групи, до яких могли входити росіяни та українці.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не причетна до вибухів, які сталися у вересні на гілках російських газопроводів "Північний потік", та запропонував проаналізувати, яким гравцям міг бути потрібен такий інформаційний вкид.

Німецький портал t-online повідомив, що за декілька днів до вибухів на газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2" поблизу них перебували російські військові кораблі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: