fbpx
Сьогодні
14:07 24 Бер 2023

Європейська рада підтримала створення міжнародного механізму реєстрації збитків України, завданих рф

English version here

Європейська рада підтримала створення міжнародного механізму для реєстрації збитків, завданих росією під час військового вторгнення в Україну.

Про це йдеться у висновках саміту лідерів ЄС.

У документі вказується, що Європейський Союз залишається відданим підтримці відновлення та реконструкції України у координації з міжнародними партнерами.

"У цьому контексті Європейська рада підтверджує повну підтримку ЄС створення міжнародного механізму для реєстрації збитків, завданих росією", – йдеться у висновках.

В ЄС також заявили, що разом з партнерами активізують роботу з використання заморожених та іммобілізованих активів росії для відновлення України та з метою відшкодування збитків, відповідно до законодавства ЄС та міжнародного права.

Довідка

Лідери ЄС також погодились продовжувати санкційний тиск на росію, зокрема шляхом обмеження цін на нафту, аби покарати її за повномасштабне вторгнення в Україну.

Крім того, вони привітали план надання Україні 1 мільйона артилерійських боєприпасів протягом наступних 12 місяців, щоб допомогти протистояти російському вторгненню.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: