fbpx
Сьогодні
15:20 24 Бер 2023

Президент вручив нагороди військовослужбовцям СБУ

Президент України Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди 31-ї річниці Служби безпеки України подякував її працівникам за те, що вони гарантують Україні міцний безпековий фундамент.

Про це повідомляє пресслужба Президента.

Звертаючись до присутніх генералів, офіцерів, сержантів і курсантів СБУ, Зеленський відзначив подвиг і силу оновленої бойової спецслужби.

"Український народ прагнув мати таку Службу безпеки своєї держави, якою міг би пишатися, якій міг би бути щиро вдячним, і завдяки якій міг би відчувати впевненість, що Україна буде захищена від усіх загроз, хоч би якими вони були", – наголосив Зеленський.

Президент зауважив, що час повномасштабної війни з рф поставив СБУ в умови постійного бою за Україну й водночас жорсткого внутрішнього відбору та очищення.

Він подякував спецслужбовцям за те, що вони гарантують Україні міцний безпековий фундамент, частиною якого стали їхні успіхи в боях проти загарбників, у протистоянні внутрішньому ворогу, захисті держави від колаборантів.

За словами Зеленського, деталі багатьох завдань і бойових операцій СБУ можна буде розповісти лише згодом, після перемоги України.

"Але всі українці й українки вже можуть бути впевненими в тому, що Служба безпеки нашої держави додаватиме більше й більше героїчних сторінок до нашої національної історії, історії нової незалежної України", – наголосив він.

Глава держави зазначив, що сьогодні свобода й незалежність здобувається великою ціною, і українські герої, зокрема з лав СБУ, віддають свої життя, щоб Україна вистояла і щоб росія була розбита.

Присутні вшанували пам'ять усіх загиблих за Україну хвилиною мовчання.

Зеленський нагадав, що за час повномасштабної війни з росією понад 500 працівників СБУ відзначені державними нагородами, зокрема шістьом присвоєне звання Героя України.

Він зазначив, що СБУ б'ється з ворогом на фронті – у найгарячіших точках, забезпечує кіберзахист країни, стабілізує ситуацію у звільнених районах, дбає про те, щоб у жодній частині країни ворог не мав результативних прислужників.

"Служба допомагає нам звільняти українців і українок із полону. Це велика робота. Разом працює велика команда. І Малюк, і Буданов, і Єрмак", – наголосив Президент.

Глава держави відзначив усі підрозділи СБУ за потрібні для України результати.

"Я вдячний за це вам усім. Від керівництва, від генерала Василя Васильовича Малюка до кожного з вас, до кожного працівника й працівниці Служби безпеки України. Дякую курсантам, які готуються приєднатися до вашої потужної професійної команди", – підкреслив він.

Президент також подякував родичам і близьким працівників СБУ, які щодня надихають їх на служіння Україні.

Зеленський вручив державні нагороди військовослужбовцям СБУ. Зокрема він передав орден «Золота Зірка» родичам загиблого Героя України. Глава держави також вручив ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, «За мужність» ІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, Данила Галицького, медалі «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни».

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: