fbpx
Сьогодні
Фото 17:19 24 Бер 2023

ДБР: У Чернівцях викрили схему з довідками про відстрочку від мобілізації для виїзду за кордон

Фото: ДБР

Державне бюро розслідувань повідомило про підозри правоохоронцю та працівнику Чернівецького районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які "допомагали" за близько $3 тисячі отримувати довідки про відстрочку від мобілізації.

Про це повідомляє ДБР, пише Рубрика.

За даними слідства, працівник поліції Чернівців придумав схему, за якою чоловікам призовного віку пропонували отримати довідку про відстрочку від мобілізації за приблизно 3 тисячі доларів. Потенційних "клієнтів" шукали серед тих, хто найближчим часом хоче виїхати з України.

У Чернівцях викрили схему з довідками про відстрочку від мобілізації

Фото: ДБР

Як вказує ДБР, до схеми правоохоронець залучив працівника військкомату, який підказував "клієнтам", до яких приватних лікарів варто звернутися та на які проблеми зі здоров'ям поскаржитися, щоб отримати "правильні" результати.

Потім ці документи працівник військкомату передавав до військово-лікарської комісії, у якої просив "за знайомством" не призначати додаткових обстежень у лікарів та ухвалити рішення щодо надання відстрочки від мобілізації.

У Чернівцях викрили схему з довідками про відстрочку від мобілізації

Фото: ДБР

Чернівецька обласна прокуратура вказує, що працівника поліції викрили ще в жовтні 2022 року. Він обіцяв двом чоловікам призовного віку сприяння в отриманні тимчасової відстрочки від мобілізації. А вже під час досудового розслідування правоохоронці вийшли на його пособника з районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

ДБР затримало правоохоронця під час отримання грошей, того ж дня йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 369-2 КК України. Зараз він звільнений зі служби, а суд відправив його під варту із можливістю внесення застави.

Також ДБР повідомило про підозру працівнику військкомату у пособництві (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 369-2 КК України). Санкція цих статей передбачає до 5 років позбавлення волі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: