Танки Abrams США передадуть Україні з тих, що має Пентагон, а не виготовлятимуть нові, як планувалося, – Остін

Сполучені Штати передадуть Україні танки Abrams із наявних запасів Пентагону, що прискорить їх постачання. У Вашингтоні відмовилися від попереднього плану виготовляти нові танки для України.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін.

Виходячи з цього, американські танки Збройні сили України отримають уже цієї осені.

Зазначають, що США передадуть Києву 31 танк Abrams у старішій модифікації M1A1, а не обіцяний M1A2. У Вашингтоні пояснили, що це необхідно для прискорення постачання.

"Ми беремо танки зі складів, переробляємо їх, щоб зробити придатними для експорту. Тож це відбувається зі складу, а не як частина нової покупки", підкреслив очільник Пентагону.

Нагадаємо, у січні повідомляли, що Пентагон відправить Україні 31 танк M1A2 Abrams, які будуть збудовані з нуля. Цей процес може тривати не менше ніж рік, якщо не більше.

У вівторок, 21 березня, високопоставлений представник Пентагону генерал Пет Райдер заявив, що перехід на відправлення вже відремонтованих корпусів, оснащених сучасними системами озброєння, дозволить техніці швидше потрапити на поле бою.

Він пояснив, що з моменту початкового оголошення США були віддані "вивченню варіантів максимально швидкої доставки бронетехніки".

Райдер додав, що після подальшого аналізу Пентагон, проконсультувавшись з Україною, вирішив, що відправка моделі М1А1 "дозволить нам значно прискорити терміни постачання та доставити цю важливу техніку Україні до осені цього року".

Генерал зазначив, що M1A1 Abrams матиме "дуже схожі можливості" на M1A2, включаючи покращену броню, 120-мм гармату та великокаліберний кулемет 50 калібру.

У Пентагоні, своєю чергою, означили, що перші тренування бійців ЗСУ з управління танками Abrams можуть розпочатися вже протягом кількох тижнів. Планують, що Пентагон завершить підготовку плану навчань за кілька тижнів, а не місяців.

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: протягом доби на фронті було зафіксовано 112 бойових зіткнень

Найбільше ворожих атак було на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Загалом на фронті протягом доби було… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Справжнє везіння: українські науковці показали, як стрибає горбатий кит в Антарктиці

Українські полярники показали стрибок молодого представника горбатих китів в Антарктиці. Хоча стрибають вони нерідко, однак… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

В Україні планують до кінця 2024 року запустити реєстр порушень міжнародного гуманітарного права

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій має намір уже до кінця цього року запустити… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У запорізькому цирку зірвалися з висоти неповнолітні гімнасти: поліція встановлює обставини

Двоє неповнолітніх гімнастів у Запорізькому державному цирку під час виконання номера зірвалися з 3-метрової висоти… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Зеленський заявив, що у червні може початися шлях до справедливого миру

Президент України Володимир Зеленський заявив, що світова більшість повинна примусити росію до миру та може… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У межах проєкту “Заряджай ЗСУ” фонд BGV спільно з мережею “КОЛО” зібрав 688 206 грн

Фонд BGV спільно з мережею "КОЛО" у межах проєкту "Заряджай ЗСУ" зібрав 688 206 грн.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.