fbpx
Сьогодні
15:50 23 Бер 2023

Словаччина надіслала Україні перші чотири винищувачі МіГ-29: решту передадуть трохи пізніше

English version here

Фото: Словацький МіГ-29А (Wikimedia / TSGT. BRAD FALLIN)

Україні Словаччина передала перші чотири бойових літаків МіГ-29. Решту винищувачів передадуть протягом найближчих тижнів.

Про це повідомило Міністерство оборони Словаччини, пише Рубрика.

Перекидання винищувачів здійснювали українські пілоти за допомогою Військово-повітряних сил Словаччини й українського персоналу.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь подякував всі учасникам перекидання літаків "за фантастичну професійну роботу".

"Словаччина перебуває на правильній стороні, і цим жестом ми як країна вписали себе великими літерами в сучасну світову історію, що говорить про своєчасну допомогу, щиру солідарність і велич нації", — сказав міністр.

З оперативних причин жодних подробиць надсилання наступних літаків Словаччина не повідомляє. Міноборони країни обіцяє розповісти про це одразу після їхньої безпечної передачі українській стороні.

Довідка

17 березня уряд Словаччини погодив відправлення до України 13 багатоцільових радянських винищувачів МіГ-29. Також словаки передадуть частину своїх ЗРК "Куб".

Після рішення передати літаки Сполучені Штати запропонували продати Словаччині 12 нових гелікоптерів Bell AH-1Z Viper зі знижкою у дві третини.

Також повідомлялось, що не всі з 13 винищувачів здатні до польотів. У Повітряних силах пояснювали, що МіГ-29 зможуть посилити спроможності України, але не дадуть завоювати перевагу в повітрі. Для цього українським військовим потрібні західні винищувачі, як-от F-16.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: