fbpx
Сьогодні
12:39 23 Бер 2023

російські війська за добу атакували дев'ять регіонів України, - зведення ОВА

Фото: facebook.com mod.mil.rus

За добу дев'ять областей України були обстріляні армією російської федерації.

Про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 четверга, 23 березня.

  • У Чернігівській області за добу ворог здійснив два обстріли із мінометів Новгород-Сіверського та Корюківського районів. Без жертв та руйнувань.
  • У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили мінометні обстріли територій Краснопільської, Юнаківської, Білопільської та Есманської громад.

На територію Краснопільської громади ворог також скинув з БПЛА вибуховий пристрій.

  • У Дніпропетровській області вчора війська рф атакували Марганецьку громаду Нікопольського району із безпілотників та важкої артилерії.

У Марганці снаряди пошкодили адмінбудівлю та два приватні підприємства. В одному із сіл громади пошкоджені легковий автомобіль та господарська споруда.

  • У Запорізькій області за минулу добу агресори обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Запоріжжя, Гуляйпільське, Залізничне, Кам'янське, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Залізничне, Святопетрівка, Новоандріївка, Новоданилівка, Ольгівське, Мала Токмачка, Староукраїнка, Малинівка, Білогір'я, Затишшя, Червоне, Щербаки, Кам'янське, Степове. Є руйнування житла та об'єктів інфраструктури.

Внаслідок учорашньої атаки Запоріжжя із РСЗВ 33 людини постраждали, у тому числі троє дітей. Вони перебувають у медичних закладах. Одна людина померла у лікарні.

  • У Харківській області на Слобожанському та Куп'янському напрямках протягом доби ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Басове, Гоптівка, Стрілеча, Веселе, Вовчанськ, Куп'янськ, Охрімівка, Красне Перше, Кіндрашівка та Крохмальне.

Внаслідок обстрілу Куп'янська пошкоджені будівля пожежно-рятувальної частини і пожежний автомобіль, декілька житлових будинків.

У селі Чернещина Ізюмського району в результаті ворожого обстрілу пошкоджено будівлю храму.

Щонайменше три житлові будинки пошкоджені у смт Вільча Чугуївського району.

Вчора село Вільхуватка Куп'янського району було обстріляне з мінометів. Зафіксовано близько 20 ударів. Зруйновано приватний будинок, ще два суттєво пошкоджено.

У селі Іванівка Ізюмського району 50-річний чоловік загинув внаслідок підриву в полі на касетному снаряді.

  • У Луганській області на Куп'янському і Лиманському напрямках російська армія продовжує спроби зламати оборону, вела безуспішні наступальні дії у районах Макіївки та Білогорівки.

Ворог здійснив артилерійські обстріли Новоселівського, Невського та Білогорівки.

  • У Донецькій області вночі росіяни обстріляли ракетами Краматорськ та околиці, пошкоджено щонайменше три будинки, котельню і гаражі.

Двоє людей загинули в Авдіївці внаслідок авіаракетного удару. Три ракети поцілили на територію коксохімічного заводу.

Щонайменше сім будинків пошкоджено в Очеретинській громаді, під обстрілами перебували Орлівка, Ласточкине, Тоненьке, Бердичі, Уманське, Новокалинове, Сєверне і Нетайлове.

У Мар'їнській громаді постраждали Мар'їнка, Красногорівка та Новомихайлівка.

На Горлівському напрямку пошкоджено чотири житлові будинки та господарську будівлю у місті Часів Яр.

Поодинокі обстріли фіксувались у Торецькій та Соледарській громадах.

На Лисичанському напрямку під ворожим вогнем опинились Торське, Зарічне, Ямпіль і Терни Лиманської громади, Сіверськ та Серебрянка Сіверської громади.

На Донеччині за добу двоє людей загинули і четверо були поранені.

  • У Миколаївській області вчора ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади Миколаївського району. Постраждалих немає.
  • У Херсонській області за минулу добу загарбники здійснили 54 обстріли, випустивши 319 снарядів з важкої артилерії та "Градів".

Херсон росіяни обстріляли 5 разів. 19 снарядів влучили у житлові квартали, приватні та багатоквартирні будинки. Одна людина загинула, двоє дістали поранення.

Поблизу Великої Олександрівки на російській міні підірвався чоловік. 48-річний постраждалий втратив частину ноги.

У Бериславському районі поблизу села Червоне під час виконання польових робіт на російську вибухівку натрапив 65-річний чоловік. Він загинув на місці.

Зі звільненої від росіян території області за добу евакуювали ще 91 людину.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: