fbpx
Сьогодні
21:47 23 Бер 2023

П'ять причин затягування війни назвав Європі Президент України

Фото: Скрінщот

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Європейської ради та перелічив п'ять ключових небезпек, які затягують війну в Україні.

Про це Глава держави розповів у відеозверненні з потягу, яким подорожував регіонами України.

По-перше, як наголосив Президент, не можна затягувати передачу українським воїнам зброї, яка може захистити українців від терору. Передусім, далекобійної зброї.

По-друге, Зеленський висловив вдячність за рішення щодо МіГів для України, адже це вагомо посилить захист українського неба. Проте зауважив, що "ми потребуємо сучасніших літаків".

По-третє, не може бути жодного "навіть натяку" на затягування санкційних рішень. Тим більше, не може бути розмивання санкцій, і особливо під "маніпулятивним прикриттям" продовольчої безпеки.

"Сильні санкції – це безпека, ослаблення санкцій – це запрошення до нових криз", наголошує Президент.

По-четверте, Україна давно говорить про організацію Саміту формули миру. Усі чудово розуміють, що в наявних умовах багато лідерів не зможуть приїхати в Україну, тому можна організувати саміт в одній зі світових чи європейських столиць.

"Хіба це не додасть глобальної сили Європі? Точно додасть", наголосив Зеленський.

По-п'яте, критично важливо, щоб не було затягування в зближенні України та Євросоюзу. Україна готова до рішення про початок уже цього року переговорів щодо членства в ЄС. Така ж готовність потрібна і з боку кожного лідера Європи.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: