fbpx
Сьогодні
16:13 23 Бер 2023

Канадська розвідка повідомляє, що рф не планує повертати викрадених з України дітей

English version here

російська федерація не має наміру повертати викрадених дітей назад до України. Є факти, які свідчать про це, а саме ідеться про спрощений порядок надання цим дітям громадянства.

Про це повідомило розвідувальне управління Збройних сил Канади.

"З початку війни в Україні росія без згоди законних опікунів депортувала тисячі дітей з окупованих росією територій. Такі дії лягли в основу ордера Міжнародного кримінального суду на арешт президента [рф володимира] путіна", — розповіли там.

Розвідка цитує слова представників рф, що нібито країна має намір повернути вивезених з України дітей, коли це буде безпечно.

Водночас, як зазначає розвідка, росія вимагає, щоб батьки або законні опікуни виїжджали з України, щоб забрати своїх дітей особисто. російська влада усвідомлює, що це досить важко зробити без допомоги, яку вона не надає.

"росія встановила спрощений правовий порядок надання громадянства дітям, депортованим з України. Це дозволяє передати їх на усиновлення та свідчить про те, що росія не має наміру повертати їх до України, незважаючи на ситуацію", — додали там.

Зазначимо, Україна наразі встановила понад 16 тисяч дітей, яких депортували з окупованих територій. У лютому Обсерваторія конфліктів та Єльська лабораторія гуманітарних досліджень зібрали інформацію про щонайменше 6000 дітей з України віком від 4 місяців до 17 років, яких утримували або утримують у російських таборах та інших закладах після 24 лютого 2022 року.

А 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента росії володимира путіна та уповноваженої зі справ дітей росії марії львової-бєлової. Їх підозрюють у незаконному вивезенні українських дітей з окупованих територій до росії.

Затримати їх можуть на території країн, які ратифікували Римський статут. Україна його лише підписала, але не ратифікувала.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: