fbpx
Сьогодні
15:52 22 Бер 2023

У Повітряних силах пояснили, чим армія рф вдарила по житлових багатоповерхівках Запоріжжя

Фото: Телеграм/ Анатолій Куртєв

За попередньою інформацією, по багатоповерхівках у Запоріжжі 22 березня російські загарбники вдарили з реактивної артилерії.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника Повітряних сил ЗСУ полковника Юрія Ігната в ефірі національного телемарафону.

"Треба розуміти, що Запоріжжя це прифронтове місто, знаходиться недалеко від лінії бойового зіткнення. За попередніми даними чергових служб, це була реактивна система залпового вогню далекої дії, можливо, "Торнадо С".

Це – реактивна артилерія, вона летить надзвичайно швидко: від пуску до влучання секунди фактично. Якщо є у наших Сил оборони можливість оповістити, що буде працювати реактивна чи ствольна артилерія, то це безумовно робиться.

Якщо такої можливості немає, немає розвідданих, то можуть бути отакі от терористичні атаки ворога, які не вперше (здійснюються) по житлових кварталах міст", наголосив полковник.

Речник Повітряних сил також підкреслив, що загроза артилерійських обстрілів військовими для прифронтових міст існує постійно.

Нагадаємо, що під обстріл окупантів 22 березня потрапили два дев'ятиповерхових будинки. За даними ОВА ракета влучила в стик.

За попередніми даними, постраждали не менше 25 людей, один потерпілий помер у лікарні.

Президент Володимир Зеленський оприлюднив відео влучання російської ракети.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: