fbpx
Сьогодні
09:20 22 Бер 2023

У Чорному морі знаходяться 13 кораблів рф із двома надводними ракетоносіями, – Гуменюк

Фото: ілюстративне з Вікіпедії

Наразі у Чорному морі перебувають 13 кораблів росії, серед них є два надводних ракетоносії.

Про це у телемарафоні "Єдині новини" заявила керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання щодо корабельного угруповання росіян у Чорному морі, повідомляє Укрінформ.

"Корабельне угруповання знову нарощене. Загальна кількість – 13 кораблів у Чорному морі. Але ракетоносіїв серед них два надводних, як і було минулої доби. Вони, наростивши таку присутність вогневого ураження, на цьому поки зупинилися. Щодо надводних ракетоносіїв, то їхнє спорядження може сягати до 16 ракет", – заявила вона.

Гуменюк уточнила, що рівень ракетної небезпеки залишається все ж таки досить високим.

За її словами, те, що росіяни використовували, зокрема, минулої ночі, атаки з повітря, не застосовуючи морське базування ракет, може свідчити, що вони починають суттєво економити морські ракети і приберігають високоточну зброю.

"Те, що вони зараз намагаються використовувати тактику, коли спочатку ввечері йде атака на південний регіон за допомогою авіації, пізніше серед ночі – атака "шахедами" по інших регіонах, по північній, північно-східній частині України – це намагання зменшити зосередженість сил нашої ППО",- зазначила керівник об'єднаного пресцентру.

Відповідаючи на питання щодо логіки атак рф на Одещину 21 березня, вона зазначила, що росіяни намагалися атакувати район, який знаходиться в зоні уваги ворога з самого початку повномасштабного вторгнення в Україну.

"Зокрема, коли загострюється ситуація щодо півдня, а в цьому випадку – Кримська ситуація, у них завжди відбувається таке зворотнє загострення у напрямку Одеського району. Ми вже проводили таку аналітику і бачимо пряму залежність. Намагання вразити якраз південний регіон – це була така собі помста за Джанкой", – уточнила Гуменюк.

Як повідомлялося, сили протиповітряної оборони у вівторок, 21 березня, збили над Одеською областю дві керовані авіаційні ракети. За словами Гуменюк, унаслідок удару військ рф по Одещині у вівторок одна з ракет влучила в будівлю чоловічого монастиря УПЦ (МП).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: