fbpx
Сьогодні
16:24 22 Бер 2023

Екорішення: на Львівщині відновили будівництво сміттєпереробного заводу

Фото: Ілюстративне

Відновили будівництво сміттєпереробного заводу потужністю 220 тисяч тонн на рік у селі Боянець Львівської області.

Про це розповів міський голова Великих Мостів Ярослав Ройко, повідомляє zaxid.net.

У чому проблема?

За даними Міністерства охорони довкілля, в Україні щорічно утворюється пів мільярда тонн відходів, понад 90% з них відправляють на звалища.

Активісти порахували: щороку кожен представник середнього класу продукує вантажівку відходів.

Відходи стають проблемою № 1 для нашої цивілізації, яка станом на сьогодні в прямому значенні слова потопає у власному смітті.

У червні 2022 року був прийнятий Закон України "Про управління відходами". Він дав старт довгоочікуваній реформі управління відходами, яка своєю чергою має розв'язувати гостру проблему сміттєзвалищ, відсутності сміттєперероблення та розширеної відповідальності виробника.

Закон набуде чинності 9 липня 2023 року.

 Яке рішення?

Проте вже зараз на Львівщині у селі Боянець відновили будівництво сміттєпереробного заводу, яке планувалося ще у 2019 році, але проєкт не міг розпочатись через відсутність усіх дозвільних документів.

Як це працює?

Зрештою підприємство "Екоіндастріс", що будуватиме завод, отримало усі необхідні документи, включно з висновками про оцінку впливу проєкту на довкілля.

Завод планували побудувати до серпня 2023 року, однак планам завадило російське вторгнення. На цей час проєкт вдалося відновити, зазначає міський голова.

"Зараз нарешті проєкт відновили. Виготовляється проєктна документація. Ми не хотіли афішувати, поки не буде руху", – сказав Ярослав Ройко.

Раніше у Львівській обласній адміністрації зазначали, що вся область має бути охоплена сміттєпереробними заводами невеликої потужності, аби забезпечити потреби громади.

Раніше ми повідомляли, що у Житомирі запустили перший в Україні сміттєпереробний завод, збудований за кошти приватного інвестора.

Нагадаємо, на базі недіючого льонозаводу в селі Рижани на Житомирщині створять кластер із вирощування та переробки технічних конопель, а також закладуть найбільшу в Європі плантацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: