fbpx
Сьогодні
13:45 22 Бер 2023

ДТЕК: прямі втрати від російських атак на електростанції вже близько 6 мільярдів

Фото: ДТЕК

Прямі втрати від пошкодження та руйнування обладнання генеруючих об'єктів ДТЕК унаслідок ворожих атак наближаються до 6 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

У ДТЕК підкреслили, що за останні пів року лише теплоелектростанції ДТЕК Енерго були атаковані ворогом 29 разів. Унаслідок чого виявилися пошкодженими більше тисячі одиниць різного обладнання на станціях.

"В цих умовах, для того, щоб краще підготуватися до наступного опалювального сезону, окрім відновлювальних робіт, компанія завчасно розпочала планові ремонти енергоблоків ТЕС. Вже до кінця місяця планується завершити перший ремонт.

Всього у 2023 році ДТЕК Енерго планує відремонтувати 28 енергоблоків на своїх теплоелектростанціях", зазначили у повідомленні.

У компанії також наголосили, що "прямі втрати від пошкодження і руйнування обладнання генеруючих об'єктів компанії наближаються до 6 млрд грн".

"З масштабними руйнуваннями входити у наступний опалювальний сезон буде не легше, ніж у поточний", резюмували у ДТЕК.

"Допомогти у цьому могла б єдина програма відновлення української енергетики, зокрема, і теплової генерації, яка б консолідувала міжнародну допомогу, державну підтримку, можливості для кредитування зі сторони міжнародних фінансових інституцій тощо.

Скорішому відновленню об'єктів сприяло би також погашення боргів за роботу генерації на балансуючому ринку. Лише перед нами ці борги складають понад 2,2 млрд грн", – заявив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: