fbpx
Сьогодні
11:03 21 Бер 2023

Євросоюз запустив проєкт у Болгарії щодо запобігання нелегальної міграції

Фото: Ілюстративне

Пілотний проєкт з Болгарією щодо запобігання нелегальному прибуттю людей, посилення управління кордонами та міграцією розпочала Європейська комісія.

Про це йде мова у заяві на сайт Єврокомісії.

Зазначають, що цей проєкт буде реалізований за операційної та технічної підтримки Єврокомісії та ключових агентств ЄС у сфері внутрішніх справ (Агентство ЄС з питань притулку, Європол та Frontex).

Як повідомляють, проєкт передбачає впровадження Болгарією цільових інструментів і практик у сфері прискорених процедур надання притулку та ефективного повернення нелегальних мігрантів.

"Пілотний проєкт ґрунтується на передових практиках і досвіді Болгарії, включаючи її відмінну співпрацю з Сербією, Туреччиною та іншими сусідніми країнами, а також з агентствами ЄС, що працюють в Болгарії", наголосили у заяві.

Ключовим пріоритетом є зміцнення зовнішніх кордонів шляхом посилення заходів спостереження на болгарсько-турецькому кордоні.

Комісія та Болгарія завершують оцінку потреб. А також Брюссель надасть фінансову підтримку для посилення управління на кордоні з Туреччиною.

Нагадаємо, напередодні Євросоюз вирішив продовжити до 2025 року військову місію IRINI у Середземному морі, яка забезпечує виконання ембарго ООН на постачання зброї в Лівію.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: