fbpx
Сьогодні
11:25 21 Бер 2023

В українській розвідці заявили, що росія продовжує приховану мобілізацію: щомісяця до 20 тисяч людей

Фото: GETTY IMAGES

Російська федерація на тлі повномасштабної війни в Україні проводить приховану мобілізацію і підготовку до подальших мобілізаційних заходів, щомісяця долучають у військовий стрій близько 20 тисяч осіб.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов етері національного телемарафону, сайт ГУР.

"Цей процес триває. І в рамках прихованої мобілізації щомісяця рашистам вдається близько 20 тисяч осіб мобілізувати. Додатково. Також готуються нові мобілізаційні заходи" підкреслив Юсов.

Також представник ГУР наголосив, що прихована мобілізація в росії і підготовка до подальших мобілізаційних заходів свідчать, що навіть проведеної мобілізації недостатньо:

"армія не є ефективною, не є забезпеченою, належним чином навченою".

Про це говорять величезні втрати росіян на полі бою.

Юсов додав, що моральний стан частково мобілізованих дуже низький. Про це свідчать численні аудіоперехоплення з "панічними настроями" російських загарбників на передовій.

"Вони бачать роботу своїх же "загороджувальних загонів", бачать некомпетентність свого командування і бачать величезні втрати людей навколо себе. Ні про які ідейні складові чи довіру пропаганді Соловйова і Скабєєвої мова точно не йде", повідомив представник ГУР.

Юсов переконаний, якби не загороджувальні загони, то більшість російських мобілізованих спробували втекти з поля бою.

Довідка

Раніше начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляв, що російське керівництво ухвалило рішення про початок нової хвилі мобілізації з 5 січня 2023 року через брак живої сили.

Також раніше повідомлялося, що рф планує мобілізувати у січні-лютому ще 500 тисяч військових на додачу до тих 300 тисяч, які були мобілізовані у жовтні 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: