fbpx
Сьогодні
09:51 21 Бер 2023

У розвідці Британії повідомили, що у росії хочуть помилувати вцілілих в’язнів-"вагнерівців", які воювали

Фото: Телеграм / євген пригожин

Найближчим часом в'язні-вагнерівці, які воювали в Україні та вижили, отримають обіцяне помилування та волю: для суспільства рф їхнє повернення може стати викликом.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 21 березня.

Як зазначають британські розвідники, найближчими тижнями тисячі в'язнів, яких завербували у російських в'язницях до лав групи Вагнера і які пройшли війну, ймовірно отримають помилування і волю.

Пік вербування добровольців із в'язниць випав на осінь і їм тоді обіцяли скасування вироків через пів року служби, нагадали у розвідці.

"Хоча приблизно половина завербованих в'язнів, скоріш за все, загинули або отримали поранення, є свідчення з Росії, що група (Вагнера – ред.) дотримується обіцянки відпустити на волю тих, хто вижив. Довідки, які видають звільненим ветеранам групи Вагнера, нібито підтверджені указом президента Путіна", підкреслюють британські розвідники.

Аналітики зауважують, що пригожину, схоже, закрили можливість продовжувати найм добровольців із в'язниць. А масове звільнення з лав групи погіршить для групи Вагнера ситуацію з особовим складом.

Розвідники також вважають, що масове повернення у свої міста колишніх злочинців, з яких багато хто відбував покарання за тяжкі злочини, а тепер має травматичний досвід війни, скоріш за все стане серйозним викликом для російського суспільства.

Нагадаємо, у попередньому огляді британська розвідка відзначила тактичну схожість ситуації, яка складається під Авдіївкою, із триваючою обороною Бахмута.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: