fbpx
Сьогодні
10:37 21 Бер 2023

Рішення для перемоги: на розвиток власної справи українські ветерани можуть отримати гранти до півтора мільйона гривень

English version here

Від Українського ветеранського фонду та БФ "МХП – Громаді" українські ветерани можуть отримати гранти до півтора мільйона гривень на відкриття власної справи.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу фонду.

У чому проблема?

Дві третини українських ветеранів хочуть мати власний бізнес, свідчить опитування УВФ. Серед ветеранів 6,2% опитаних уже відкрили власну справу.

Ветерани стикаються з труднощами з пошуком роботи, але ця проблема не найвагоміша, відзначають у фонді.

Яке рішення? 

Український ветеранський фонд Міністерства у справах ветеранів спільно з благодійним фондом "МХП – Громаді" презентував концепцію програми фінансування #Варто "РобиТИ своє", яку незабаром запустять.

За цією програмою ветерани, ветеранки, а також родичі полеглих захисників та захисниць зможуть отримати від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень на відкриття й розвиток власної справи.

Загальний бюджет конкурсу становить 15 мільйонів гривень.

Як це працює?

"Україна позиціонується як країна, орієнтована на харчову галузь світового значення, тому тут найшвидше впроваджуються нові технології, відбувається перехід від екстенсивного сільського господарства до інтенсивного.

Де, наприклад, дрони стають невіддільною частиною галузі. Ми орієнтовані на впровадження нових технологій, де не треба багато ручної праці. На щастя, саме ветеранський бізнес найшвидше впроваджує інновації та технології, адже на полі бою вони вже мали справу з новітньою технікою, тож не бояться з нею працювати в цивільному житті", — каже Руслана Величко-Трифонюк, перша заступниця виконавчої директорки Українського ветеранського фонду.

Український ветеранський фонд протягом 2022 року провів два конкурси макрофінансування, у яких 53 переможці отримали фінансування на суми від 500 тисяч до мільйона гривень.

Перевагу надаватимуть бізнесам, які спрямовані на підтримку продовольчої безпеки: від створення софту для агродронів до відкриття пекарні.

Приймання заявок стартує з 24 березня.

Нагадаємо, що Український ветеранський фонд запустив програму фінансової підтримки для ветеранів-ВПО, яка діятиме до кінця воєнного стану. Учасники програми можуть отримати до 20 тисяч відшкодування за товари для бізнесу.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: