ОК “Південь”: російський чорноморський флот опинився в своєрідній “пастці”

Російські агресори при всьому бажанні не мають можливості вивести свій флот рф з Чорного моря, а лише розосередити, оскільки кораблі на цей момент перебувають у своєрідній "пастці".

Про це пише Рубрика, посилаючись на начальницю Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в коментарі "Укрінформу".

Журналіст запитав речницю чи може рф почати виводити кораблі у зв'язку зі збільшенням кількості вибухів в Криму та через побоювання втратити свій флот.

"Якщо дивитись географічно, виведення таких одиниць для них зараз можливо хіба що в Азовське море. Але там не всюди дозволять глибини проходити тому корабельному складу, який в них є в Чорному морі. Виходити ж з Чорного моря через Босфор їм не дозволить міжнародне законодавство і вжиті санкції", – пояснила Гуменюк.

У Гуменюк уточнили, чи можна сказати, що росіяни перебувають у своєрідній "пастці". Начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру відповіла, що "певною мірою так".

"Але вони можуть використовувати всю акваторію Чорного моря для розосередження свого корабельного складу для того, щоб це було для них безпечно, як вони одразу обрали безпечну відстань і поки що вважають її такою в 100 морських миль від контрольованого Україною берега", підкреслила вона.

Довідка

Нагадаємо, що увечері 20 березня в Джанкої, що знаходиться на півночі Криму, де розташований аеродром окупантів, пролунала серія вибухів.

Як згодом повідомили місцеві, спочатку в небі були помічені безпілотники, а потім пролунали вибухи.

У Головному управлінні розвідки України пізніше наголосили, що на місці вибуху було знищено російські крилаті ракети "Калібр НК". Це сталося під час їхнього транспортування.

Розвідники зазначили, що загадкова "бавовна" продовжує процес демілітаризації росії та готує український півострів Крим до деокупації.

На ранок, 21 березня, стало відомо, що так звана "влада" Джанкоя після нічної атаки БПЛА запровадила у місті режим НС муніципального рівня.

Свіжі дописи

  • Новини

Українка виграла на Близькому Сході конкурс краси “Miss Eco International 2024”

У Єгипті "Міс Всесвіт Україна 2023" Ангеліна Усанова стала переможницею конкурсу краси "Miss Eco International… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Президент підвищив у званні голову Державної прикордонної служби Дейнеко

З нагоди Дня прикордонника, 30 квітня, президент Володимир Зеленський своїми указами присвоїв голові Державної прикордонної… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У Кабінеті Міністрів дали пояснення щодо “примусового повернення українців з країн ЄС”

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина наголосила, що Україна не буде примусово… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: FLYTECH розповіла про можливості дрону ARES

В Україні компанія FLYTECH презентувала розвідувальний безпілотник ARES. Про це повідомляє "Мілітарний", передає Рубрика. Яке… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Екорішення: у столиці продовжать експеримент із декоративними луками та відмовою від косіння трави

У 2024 році столиця України Київ продовжить експеримент із декоративними луками й відмовою від косіння… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Знай наших: 10-річний хлопчик з Трускавця став чемпіоном світу зі швидких шахів

У Албанії на чемпіонаті світу зі швидких шахів (рапіду) переміг 10-річний Олексій Наконечний з Трускавця.… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.