fbpx
Сьогодні
Фото 20:00 20 Бер 2023

UKRAINIAN BEASTS Unleashed презентує благодійну колекцію мерчу: для чого це рішення

За мотивами картин Марії Примаченко UKRAINIAN BEASTS Unleashed презентує благодійну колекцію мерчу.

Про це інформує Рубрика, придбати мерч можна у магазині на сайті проєкту.

У чому проблема?

Більше року триває повномасштабна війна, росія нищить усе на своєму шляху. Страждають школи, лікарні, пам'ятки та архітектурні шедеври. Українські музеї зазнають обстрілів, їх розграбовують. Безцінні експонати вивозяться ворогом як трофеї, трощаться російськими солдатами та горять у вогні. 

російські окупанти вбивають не лише українців, а й наше культурне та історичне надбання.

Довідка

У кінці лютого 2022 року в селі Іванків, що на Київщині, російська орда знищила місцевий історико-краєзнавчий музей. У цьому музеї зберігалося близько двох із половиною десятків робіт всесвітньо відомої художниці Марії Примаченко. Музей відкрили в 1981 році, хоча сам будинок має набагато більш давню історію: це панський маєток ХІХ століття.

У будівлю музею влучив російський снаряд. Співробітники музею під обстрілами виносили картини Марії Примаченко, рушники Ганни Верес, фотоальбоми та предмети побуту. Усе, що не встигли винести, згоріло вщент. Завдяки мужності музейних працівників вдалося врятувати близько 10 робіт Примаченко.

Яке рішення?

Але українці не хочуть втрачати своєї автентичності, тому кожен робить все можливе, щоб зберегти свою культуру, свою історію. Так стали можливі віртуальні екскурсії музеєм Примаченко. А 21 вересня минулого року, у Києві вперше відкрили виставку врятованих картин Примаченко.

А от UKRAINIAN BEASTS Unleashed запускає благодійну колекцію мерчу за мотивами картин Марії Примаченко.

Як це працює?

Кошти з продажу колекції підуть на мурали у НДСЛ "Охматдит" та на будівництво багатофункціонального артцентру та музею Примаченко.

благодійна колекція мерчу за мотивами картин Марії Примаченко

благодійна колекція мерчу за мотивами картин Марії Примаченко

"На сайті проєкту вже можна знайти перший тираж колекції одягу за мотивами фантастичної флори та фауни Марії Примаченко, а у планах є ще багато чого, — розповідає Євген Скрипник, організатор проєкту, — а поки зустрічайте зухвалого Космічного Коня, харизматичні Пазурі, розкішні Лотоси, розумного Кота, Собак-парамедиків, i бойових Лиса та Ворону".

благодійна колекція мерчу за мотивами картин Марії Примаченко

благодійна колекція мерчу за мотивами картин Марії Примаченко

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: